TRANSBUS SA FETESTI
Transport public local de calatori

Acasă | Înregistrare | Autentificare
16 Oct 2018, Marţi, 05:24
Bine aţi venit Vizitator | RSS

IMPREUNA IN FIECARE ZI
Meniu site
Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0

CERINTE CONTEXTUALE ALE ÎNTREPRINDERII PUBLICE

SC TRANSBUS SA

 

1. Descrierea societatii

 

SC TRANSBUS SA cu sediul in Fetesti, str. Calarasi nr. 503, jud. Ialomita, a fost infiintata prin Hotararea Consiliului Local al municipiului Fetesti nr. 53/24.06.1999, in urma procesului de divizare a TRANSLOC IALOMITA SA. Societatea este inregistrata la Registrul Comertului Ialomita sub nr. J21/134/1999, CUI: RO12130683, are un capital social de 641414 lei, iar actionar unic este Municipiul Fetesti.

Obiectul principal de activitate este « Transporturi urbane, suburbane si metropolitane de calatori », conform cod CAEN 4931.

 

2. Cerinte contextuale

2.1. Pozitionarea strategica a societatii

In municipiul Fetesti, transportul public local de calatori, asigura legatura cartierelor Buliga, Dudesti, Vlasca si Colonisti cu zona centrala a orasului, respectiv cartierul Fetesti-Gara, Serviciul este asigurat de catre societatea TRANSBUS SA pe baza contractului de delegare a gestiunii incheiat cu Primaria municipiului Fetesti, nr. 7859/25.06.2015 si aprobat prin H.C.L. 75/2015.

Sunt organizate trei trasee distincte si anume : Gara – Buliga, Gara – Vlasca, Gara – Colonisti, pe care se realizeaza transport de persoane zilnic. Parcul auto este format din 10 autobuze si 2 microbuze. O parte dintre acestea sunt vechi, uzate moral si fizic.

In perioada 2018 – 2022, Primaria mun. Fetesti se pregateste pentru investitii care sa vizeze in final modernizarea iinfrastructurii si implicit oferirea unor conditii civilizate de transport persoane. A fost realizat Planul de mobilitate urbana durabila (PMUD) la nivelul localitatii, document strategic si un instrument de politica de dezvoltare, avand ca scop imbunatatirea accesibilitatii si buna integrare a diferitelor moduri de mobilitate şi transport în zona. Planul de Mobilitate Urbană Durabila isi propune sa realizeze un sistem de transport eficient, integrat, durabil si sigur, care să promoveze dezvoltarea economică, socială și teritorială și să asigure o bună calitate a vieții. Astfel se prevede reabilitarea transportului public local de calatori prin achizitia de autobuze ecologice, reabilitarea statiilor de imbarcare/ coborare, introducerea sistemului de e-ticketing, cu fonduri europene.

 

2.2 Reglementari legale

În cazul societăţilor administrate potrivit sistemului unitar, consiliul de administraţie deleagă conducerea societăţii unuia sau mai multor directori, numind pe unul dintre ei director general.

Directorii pot fi numiţi dintre administratori, care devin astfel administratori executivi, sau din afara consiliului de administraţie. Preşedintele consiliului de administraţie al societăţii nu poate fi numit şi director general.

Directorii sunt numiţi de consiliul de administraţie, la recomandarea comitetului de nominalizare. Consiliul de administraţie poate decide să fie asistat sau ca selecţia să fie efectuată de un expert independent, persoană fizică sau juridică, specializată în recrutarea resurselor umane, ale cărui servicii sunt contractate în condiţiile legii.
 

2.3 Responsabilitatile Directorului societatii

Directorul societatii are, în principal, următoarele atribuţii:

- ia toate măsurile aferente conducerii societăţii, în limitele obiectului de activitate al acesteia şi cu respectarea competenţelor exclusive rezervate de lege sau de actul constitutiv

- intocmeşte componenta de management a planului de administrare (planul de management); angajează, promovează şi concediază personalul societăţii, cu respectarea prevederilor legislaţiei muncii şi ale contractului colectiv de muncă;

- negociază şi încheie, în condiţiile legii, contractele individuale de muncă;

- stabileşte îndatoririle şi responsabilităţile personalului societăţii;

- negociază contractul colectiv de muncă, în condiţiile legii;

- incheie acte juridice, în numele şi în contul societăţii;

- reprezinta societatea in raporturile cu tertii si in justitie;

- elaborează raportarile obligatorii prevazute de lege;

- desfăşoară orice alte activităţi prevăzute expres sau implicit în sarcina directorului general al unei societăţi pe acţiuni, în conformitate cu Legea nr. 31/1990, cu O.U.G. nr. 109/2011, cu Codul civil, cu orice alt act normativ incident activităţii societăţii, precum şi pe cele prevăzute prin actul constitutiv al societăţii, prin regulamentul de organizare şi funcţionare al societăţii, contractul colectiv de muncă şi, în general, prin celelalte regulamente, norme interne ale societăţii;

- indeplineşte orice alte atribuţii stabilite în sarcina sa de către consiliul de administraţie, etc.

3. Institutii de reglementare :

ANRSC - Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice

ARR - Autoritatea Rutieră Română

ISCTR - Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier

RAR - Registrul Auto Român

 

4. Legislație relevantă domeniului de activitate al SC TRANSBUS SA:

 

- Legea 31/199 a societatilor comerciale

- OUG 109/2011privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice aprobată cu modificări și completări prin Legea nr.111/2016 si Normele de aplicare nr 722/2016

- Legea nr. 51/2006 – Legea serviciilor comunitare de utilitați publice, cu modificările și completările ulterioare;

- Legea 92/2012 privind serviciile de transport public local

- Ordonanta Guvernului nr. 27/2011 privind transporturile rutiere

- Ordinul Ministerului Transportului nr. 1548/2008 pentru modificarea OMTCT nr. 42/2006 privind conditiile de pregătire profesională initiala și continua a anumitor categorii de conducatori auto

- Regulamentul CE nr. 1370/2007 privind serviciile publice de transport feroviar si rutier de calatori

 

 

 

CONSILIUL DE ADMINISTRATIE

 

Comitetul de Nominalizare si Remunerare

 

 

ing. Ciocoiu Ion

 

ing. Hritcu Florin

Autentificare
Căutare
Calendar
«  Octombrie 2018  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Arhiva materialelor
Prietenii site-ului
  • Creaţi un website gratuit
  • Forumul Comunității uCoz
  • Manualul uCoz
  • Tutoriale Video
  • Magazinul oficial cu Șabloane
  • Cele mai bune exemple de website-uri

  • Copyright MyCorp © 2018 | Creator de site-uri gratuite — uCoz