TRANSBUS SA FETESTI
Transport public local de calatori

Acasă | Înregistrare | Autentificare
24 Sep 2018, Luni, 15:32
Bine aţi venit Vizitator | RSS

IMPREUNA IN FIECARE ZI
Meniu site
Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0

POLITICA SI CRITERIILE DE REMUNERARE
ALE ADMINISTRATORILOR SI DIRECTORULUI

DIN CADRUL SC TRANSBUS S.A.

 

 

In conformitate cu prevederile art. 39 alin. 3 din OUG nr. 109/2011 actualizata privind guvernanta corporativa a întreprinderilor publice, politica si criteriile de remunerare a administratorilor si directorilor în cadrul sistemului unitar, precum si nivelul remuneratiei si celelalte avantaje oferite administratorilor si directorilor sunt facute publice pe pagina de internet a intreprinderii publice prin grija presedintelui consiliului de administratie.

Politica si criteriile de remunerare ale administratorilor si directorilor din cadrul SC TRANSBUS S.A. se bazează pe urmatoarele:

 1. Prevederile OUG nr. 109/2011 actualizata privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice;

 2. Hotararile Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor SC TRANSBUS S.A. nr. 1/2015 si nr. 3/2015;

 3. Contractele de administrare ale administratorilor neexecutivi.

 

a) Criteriile de remunerare

Administratorii si directorul general primesc, pentru activitatea desfasurata, o indemnizatie fixă lunară.

Indemnizatia fixă lunară se încadrează în plafonul stabilit de prevederile legale, respectiv OUG nr. 109/2011 actualizata privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice. In baza acestor limite generale, Consiliul de Administratie a fixat cuantumul remuneratiei directorului.

 

b) Remuneratia administratorilor neexecutivi și a directorului

Prin Hotărârea Adunarii Generale a Actionarilor SC TRANSBUS S.A. nr. 1/29.01.2015, s-a aprobat nivelul remuneratiei brute fixe lunare a membrilor Consiliului de Administratie, respectiv 150 lei. Nivelul remuneratiei brute fixe lunare a directorului in cuantum de 3900 lei, a fost stabilit de catre Consiliul de Administratie, conform act aditional nr.3/28.02.2017 la contractul de mandat nr. 173/04.06.2010

In conformitate cu prevederile OUG 109/2011 actualizata, indemnizatia fixa lunara  nu poate depasi de 6 ori media pe ultimele 12 luni a castigului salarial mediu brut lunar pentru activitatea desfasurata conform obiectului principal de activitate din economia nationala, comunicat de Institutul National de Statistica anterior numirii, respectiv în cazul SC TRANSBUS S.A., ramura transporturi terestre. Avand in vedere media pe ultimele 12 luni a castigului salarial mediu brut pe ramura transporturi terestre anterior datei numirii administratorilor executivi, respectiv 2.414 lei brut lunar, rezulta ca plafonul maxim brut lunar al indemnizatiei fixe este de 14.484 lei brut lunar (2.414 lei*6=14.484 lei).

In conformitate cu prevederile OUG 109/2011 actualizata, indemnizatia fixa bruta lunara a membrilor neexecutivi este formata dintr-o indemnizatie fixa lunara si o componenta variabila. Indemnizatia fixa nu poate depasi de doua ori media pe ultimele 12 luni a castigului salarial mediu brut lunar pentru activitatea desfasurata conform obiectului principal de activitat inregistrat  de societate, respectiv la nivel de ramura transporturi terestre,in cazul TRANSBUS SA, comunicat de Institutul National de Statistica anterior numiri. Avand in vedere media pe ultimele 12 luni a castigului salarial mediu brut pe ramura transporturi terestre, anterior datei numirii administratorilor executivi, respectiv 2.414 lei brut lunar, rezulta ca plafonul maxim brut lunar al indemnizatiei fixe este de 4.828 lei brut lunar (2.414 lei*2=4.828 lei).

Directorul și administratorii SC TRANSBUS S.A. nu beneficiază de vreo schemă de pensii suplimentare.

În contractele de mandat sus-menționate nu au fost prevăzute daune interese pentru revocare fără justă cauză.

 

c) Comitetele constituite in cadrul Consiliului de Administratie al SC TRANSBUS SA

În baza Hot. nr. 4/30.05.2017 si 5/30.05.2017 a Consiliului de Administratie al SC TRANSBUS S.A. si în conformitate cu prevederile art. 34 din OUG nr. 109/2011, în cadrul Consiliului de Administratie al SC TRANSBUS S.A. au fost constituite Comitetul de Nominalizare și Remunerare si Comitetul de Audit.

Potrivit dispozițiilor art. 34, alin. 2 din OUG nr. 109/2011, Comitetul de nominalizare și remunerare al SC TRANSBUS S.A. are următoarele atribuții:

 • formulează propuneri pentru funcţiile de administrator;

 • elaborează şi propune consiliului de administraţie procedura de selecţie a candidaţilor pentru funcţiile de director şi pentru alte funcţii de conducere;

 • recomandă consiliului de administraţie candidaţi pentru funcţiile enumerate, formulează propuneri privind remunerarea directorilor şi a altor funcţii de conducere.

 • prezinta CA un raport anual privind suma totala a remuneratiei administratorilor si directorilor, separat pe componenta fixa si variabila a acestor remuneratii precum si alte avantaje acordate acestora

Potrivit dispozitiilor art. 34, alin.3, din OUG nr. 109/2011, Comitetul de Audit indeplineste atributiile prevazute la art. 47 din OUG 90/2008, aprobata cu modificari prin Legea nr. 278/2008 cu modificarile si completarile ulterioare:

ART. 47 Comitetul de audit

    (1) Fiecare entitate de interes public trebuie să aibă un comitet de audit. Autorităţile de reglementare ale entităţilor de interes public stabilesc dacă acest comitet de audit trebuie să fie compus din membri neexecutivi ai organului de administraţie şi/sau membri ai organului de supraveghere a entităţii auditate şi/sau din membri care sunt numiţi de adunarea generală a acţionarilor entităţii auditate, cu respectarea legislaţiei în vigoare. Cel puţin un membru al comitetului de audit este independent şi are competenţă în contabilitate şi/sau audit.

    (2) Fără a aduce atingere responsabilităţii membrilor organelor de administraţie, de conducere sau de supraveghere ori a altor membri care sunt numiţi de adunarea generală a acţionarilor din cadrul entităţii auditate, comitetul de audit are, printre altele, următoarele atribuţii:

    a) monitorizează procesul de raportare financiară;

    b) monitorizează eficacitatea sistemelor de control intern, de audit intern, după caz, şi de management al riscurilor din cadrul societăţii comerciale;

    c) monitorizează auditul statutar al situaţiilor financiare anuale şi al situaţiilor financiare anuale consolidate;

    d) verifică şi monitorizează independenţa auditorului statutar sau a firmei de audit şi, în special, prestarea de servicii suplimentare entităţii auditate.”

 

Comitetul de nominalizare și remunerare si Comitetul de audit constituite în cadrul SC TRANSBUS S.A. sunt  formate din administratori neexecutivi. Cel puțin unul dintre membrii fiecărui comitet este independent, în sensul prevederilor art. 138 ind. 2 din Legea nr. 31/1990 a societăților comerciale, republicată și actualizată.

 

 

 

 

Fetesti, 30.05.2017

 

 

 

CONSILIU DE ADMINISTRATIE

 

Presedinte,

 

ing. Ciocoiu Ion

 

Autentificare
Căutare
Calendar
«  Septembrie 2018  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Arhiva materialelor
Prietenii site-ului
 • Creaţi un website gratuit
 • Forumul Comunității uCoz
 • Manualul uCoz
 • Tutoriale Video
 • Magazinul oficial cu Șabloane
 • Cele mai bune exemple de website-uri

 • Copyright MyCorp © 2018 | Creator de site-uri gratuite — uCoz